Verksamhetsberättelse 2016


JANUARI

FEBRUARI
Årsmöte på Ästad gård  5/2, där fina utmärkelser delades ut till duktiga uppfödare, väl visade hästar och duktiga kuskar samt god mat serverades. Senare åkte 8 medlemmar på bussresa till Röros för att se forbönderna och deras hästar i kortege och marknaden i bitande kallt men soligt väder. Eurohorse på Svenska Mässan i Göteborg, medlemmar deltog som publik.

MARS
Avelsvärdering för hingstar 11-13/3 på Grevagården i Skövde, 3 hingstar från Halland visades, en 3-åring som inte blev godkänd, en 4-åring som godkändes och en äldre hingst som visades för sundhetsbedömning. Planeringsmöte inför Tågadagarna i Landeryd. Påskritt på Backens Gård i Veddige, i JUF:s regi, flera medlemmar deltog.

APRIL
DM i skogskörning på Backens Gård, Veddige, i JUF´s regi där flera medlemmar deltog som funktionär och publik. I Simlångsdalen har en inspirationsträff i kommunikation med hästen och mjukt ledarskap ägt rum, med många intresserade åhörare.

MAJ 
Vårbrukardagen på Backens Gård där medlemmarna inbjöds att delta. Fullmäktigeträff för att diskutera föreningen och rasens framtid i Katrineholm. På evenemanget Turista Hemma i Mahults Bygdegård, Simlångsdalen, representerades föreningen med monter.

JUNI
Visningsträning inför sommarens premieringar i Simlångsdalen.
Ungdomsläger juni / juli, medlem deltgit

JULI
Premiering i Tvååker där flera Hallandshästar visades. SM i skogskörning, brukskörning och bruksridning, Björkholm, Veddige i JUF´s regi, flera medlemmar var funktionärer och publik, där fanns även monter bemannad med medlemmar.

AUGUSTI
Hästdagen arrangerades av FNH Skåne i Bosjökloster, flera medlemmar deltog som funktionärer och publik. Stämma och efterföljande middag med riksföreningen efertåt .

SEPTEMBER
Tågadagarna i Landeryd, flera medlemmar på plats samt monter bemannad av medlemmar. En trevlig rid och körutflykt, i Landeryd, några tappra medlemmar trotsade regn och älglöss, och belönades med fika i växthuset efteråt. DM i bruksridning och brukskörning på Backens Gård i Veddige, JUF´s regi. Flera medlemmar deltog som tävlande, funktionär och publik. 

OKTOBER
Inspirationsträff i Skällinge i kommunikation och mjukt ledarskap, många deltagare, flera medlemmar deltog som fotfolk och flera medlemmar deltog med egen häst. Avelskonferens i Katrineholm, tre medlemmar deltog. Bra föreläsningar, information, trevligt umgänge och god mat. Hubertusjakt på Backens Gård i JUF´s regi, flera medlemmar deltog, några ekipage med vagn. DM i plöjning i Tvååker.

NOVEMBER
Sweden International Horseshow på Friends Arena i Stockholm besöktes av flera medlemmar som publik, och en medlem uppträdde med egen häst, fantastisk show. 

DECEMBER
En medlem deltog i Ekekullens äldreboendes julfirande och erbjöd stämningsfull tur med häst och vagn.


Under året har fyra protokollförda möten ägt rum. Föreningen har haft 75 medlemmar. Träningsträffar har ägt rum fortlöpande under året i Älvserd, Simlångsdalen och Putsered, möjlighet till träning har även funnits på Backens gård där medlemmar deltagit. Gräsytorna på Tjolöholms slott har skötts av medlemmar med häst. Flera av träffarna har varit i samarbete med SISU.

Styrelsen gm Åsa Zetterquist